Siamezen streken
Opgroeien van de kittens
[Week 1] [Week 2] [Week 3] [Week 4] [Week 5] [Week 6 tot 8] [Week 9 tot 12] [Extra]

Week 9 tot 12
Kittens wegen in week 8 400 tot 900 gram. Geef ze drie tot vier keer per dag eten en ververs het water twee keer per dag.
In Week 9 kun je de eerste inenting gaan halen. De fokker waar ik mijn eerste poes vandaan heb en mij alles heeft geleerd adviseerd me "Forte Dodge" Dit is kattenziekte geinactiveerd dode entstof en niesziekten. Het staat in het gele inentingsboekje van de kat als 10 en 12. Geef geen chlamidia want negen van de tien keer krijgen ze hier een sterke ent reactie op. De volgende inenting geef je ongeveer 3 weken later.

In Week 12 de een na laatste week dat de kittens bij je wonen haal je in het begin van de week hun tweede inenting hierna blijven ze nog een week bij je wonen als je er nieuwe baasjes voor hebt gevonden. Ze blijven nog een week omdat ze last kunnen hebben van ent-reacties. Het is altijd beter om ze dan nog even bij je te hebben en bij de moederpoes.
Verder kan ik alleen nog zeggen knuffel ze veel en speel met ze zodat de nieuwe baasjes leuke en goed opgevoede sociale poesjes in huis krijgen.

Kittens beginnen te spelen Kittens beginnen te spelen Kittens beginnen te spelen

Vorige pagina