Siamezen streken
Opgroeien van de kittens
[Week 1] [Week 2] [Week 3] [Week 4] [Week 5] [Week 6 tot 8] [Week 9 tot 12] [Extra]

Week 1
De eerste week De eerste dag geef je de kittens rust. Om de tepels te vinden kost veel energie. Het kan gebeuren dat ze volgende dag zijn afgevalen.
Vanaf dag twee moet een kitten tussen de 7 en 15 gram groeien. Lukt dit niet dan koop je bij de dierenarts een blikje kant en klare KMR.
Maak 3 CC handwarm en geef dit 4 tot 5 keer per dag. Je kunt het geven in een flesje of een injectiespuit met een ventielslangetje.
Je kunt ook de maagzonde gebruiken uiterst effectief. Raadpleeg wel eerst je dierenarts.
Bijvoeding Tip: wat je overhoudt kun je invriezen in kleine blokjes.
Letop: als het kitten geen melk krijgt van de moederpoes 6 maal per dag bijvoeden. En met een watje het poepertje zachtjes schoon wrijven. Begin bij de buik naar het poepertje en het plassertje zodat de ontlasting vrijkomt anders raakt het kitten verstopt.
Als een kitten niet bijkomt kun je ook helpen en zorgen dat het een tiet krijgt door het aan te leggen.
De eerste week zit er colostrum in de moedermelk het dus heel belangrijk dat de kittens hier van drinken om zo hun weerstand op te bouwen

De Moederpoes
-Geef de moederpoes in de zoogperiode zoveel eten als ze wilt, ongeveer 6 keer per dag.
-Controleer of de moederpoes zowel haar grote als kleine behoefte doet de eerste week
-Verschoon elke dag de nestdoeken, de moederpoes kan nog vocht verliezen. Als dit ruikt dien je de dierenarts te raadplegen.
-Zorg ervoor dat de nestdoos op een warme plek staat uit de tocht en op een rustig plekje. Eventueel kun je een kruik in de doos leggen.
-Weeg elke dag de kittens een keer s'ochtens en een keer s'avonds

Vorige pagina