Siamezen streken
Opgroeien van de kittens
[Week 1] [Week 2] [Week 3] [Week 4] [Week 5] [Week 6 tot 8] [Week 9 tot 12] [Extra]

Informatiemap
Het is handig om een informatiemap te maken van het kitten voordat deze met het nieuwe baasje mee naar huis gaat. Hierin kun je opnemen wat het kitten eet en hoeveel, welke kattenbakvulling ze gewend zijn. En tips hoe het kitten te verzorgen. Tevens wat tips hoe het kitten de eerste daagjes te laten wennen in hun nieuwe huis.
Je kan een lijst met giftige planten opnemen en wanneer de kittens weer geënt moeten worden of wat door te geven aan de dierenarts.

Kittencontract
Als je een kitten verkoopt kan je dat ook ondersteunen met een contract. Als fokker heb je dan bepaalde afspraken gemaakt waar je als verkoper en koper aan houdt.

Kittenpaketten
Bij veel kattenvoerfabrikanten kan je als fokker kittenpaketten aanvragen. Dit is erg leuk om mee te geven aan de nieuwe eigenaar van het kitten. Vaak zit hier wat voer in en boekjes over hoe een nieuw katje te verzorgen.
O.a. verzorgt Hills deze gratis paketten tel: 040-2552035, Prins tel: 0318-524245 en PlentyPet 070-3653746

Voor nieuwe baasjes
Laat ze niet naar buiten voor dat ze een jaar zijn. Dit voorkomt in het ergste geval longontsteking Houdt u zich de eerste weken aan het eetpatroon van de fokker. Langzaam wennen aan uw eigen patroon.

Vorige pagina