Siamezen streken
Opgroeien van de kittens
[Week 1] [Week 2] [Week 3] [Week 4] [Week 5] [Week 6 tot 8] [Week 9 tot 12] [Extra]

Kittens beginnen te lopen Week 3
Het gewicht is nu ongeveer 215 tot 420 gram en ze beginnen al aardig door de doos te dartelen. Ook zullen ze uit de doos proberen te klimmen. Let dus goed op waar je loopt. Want voor je het weet dartelen ze door de kamer.
Als de kittendoos in een veilige kamer staat kun je uit de voorkant van de doos een inham maken zodat ze er gemakkelijk in en uit kunnen. Als je dat prettiger vind kun je ook de doos in een grote kittenkooi zetten zodat ze zonder gevaar heen en weer kunnen lopen. Dit is b.v. erg gemakkelijk voor in de huiskamer of als je werkt overdag.
Het melkgebit ontwikkeld zich ook in deze week dus pas op met electradraden. De tandjes zijn erg scherp en ze zullen nog wel eens in je vinger bijten.

Eerste hapjes eten
Eerste hapjes Je kunt ze nu na 3 en een halve week gaan wennen aan baby Whiskas. Is het nest groot dan begin je wat eerder om de moederpoes te ontlasten
Neem kitten voor kitten bij je op een grote handdoek en maak kleine balletjes en stop dit in het bekje, meestal spugen ze het uit maar de aanhouder wint. Probeer smaken af te wisselen zodat ze niet gewend zijn aan een smaak. Je kunt ze voor het eten wegen om te zien of ze ook iets binnen krijgen door ze daarna ook weer te wegen. Na ongeveer een week voeden zullen ze zelfstandig gaan eten.
Zindelijkheid
Zet het ze na iedere maaltijd even op de de kitten-kattenbak om ze te laten wennen en ze zindelijk te maken. Let op dat ze niet van de steentjes snoepen.

Vorige pagina