Siamezen streken
De Tentoonstelling II

Het begin van een show
Als je aan komt krijgt je kat eerst een veterinaire keuring van een dierenarts. Heeft je kat b.v. vieze ogen, vlooien oormijt of een bevuilde anus door diarree of wormen, dan wordt je niet toegelaten tot de show. Je bent je inschrijvingsgeld kwijt. Ook moet je een inentingsbewijs kunnen tonen tegen kattenziekte.

Installeren in de kooi
Daarna zoek je de kooi met het nummer waarmee je kat in de catalogus staat. De kooien zijn meestal goed gedesinfecteerd, maar je kunt er altijd zelf nog een doekje overhalen. Richt de kooi in met deken en kussentje en water, voer en een kattenbak.

Laatste controle
-Zorg dat het nummer goed aan de kat zit
-Borstel de vacht, maak de ooghoeken schoon en stel de kat gerust.

De Keuring
keuring Calvencade Cats De keurmeesters en stewards verzamelen zich in de keurruimte en nemen plaats aan hun tafel. De stewards halen de katten uit de kooi en brengen ze bij de keurmeester.


De Keuring - vervolg
Begonnen wordt met de ongecastreerde oudste katers en de kittens worden als laatste gekeurd. Elke keer als er een nieuwe kat komt wordt de tafel en de handen gedesinfecteerd. De keurmeester schrijft voor iedere kat een apart keurrapport wat door het secretariaat wordt verwerkt. Het eindresultaat verschijnt op een tableau in de zaal. En elke kat krijgt zijn eigen rapport op zijn kooi gelegt. De keurmeester kiest uiteindelijk de beste kat, castraat en kitten of nest en deze krijgen een lint met het eindoordeel Uitmuntend, Zeer Goed etc.. Vervolgens wordt hieruit de Best in Show gekozen deze krijgt een beker of een groot lint of rozet.

Puntentelling

Puntenkaart

wandelende siamees

[Showlinks en agenda's] [Vorige pagina]