Siamezen streken
Kleuren en Soorten


Oorsprong - traditionele siamees
Siamkat, kittens uit Thailand Er zijn ondertussen vele soorten siamezen maar de oorsprong van deze kat is te vinden in Thailand. Dit land werd vroeger Siam genoemd net zoals de siamees. Zoals je hier op de foto ziet lijkt de gewone straatkat daar wel heel erg op een exclusieve siamees.
WWW The Cats of Bangkok
WWW Cats of Thailand
WWW History of the Traditional Siamese Cat from the late 1700s to present
WWW Siamezen vanaf 1880 tot nu
Siamezen streken Geschiedenis van siamees en de tabby point

Moderne siamees
De laatste jaren streeft men naar een nieuw type siamees. Wel de moderne siamees. Deze wijkt het meest af van de gewone huiskat. Had de traditonele siamees nog steeds een bolle kop met kleine oortjes en een dikke vacht dan heeft de nieuwe moderne siamees (voornamelijk op shows van belang) een korte vacht met een spitse kop met zover uiteen staande oren.
De beheerden van de site van RedWeb heeft hier o.a. een artikel over opgenomen kijk hier verder voor foto's en uitleg van de moderne siamees.
Siamezen streken De Moderne Siamees


wandelende siamees

Sealpoint
De huidige Sealpoint siamees Sealpoint behoord tot de eerste 4 van de klassieke variëteiten en is de eerste kleur die rond 1902 erkend werd. De vacht van de Sealpoint is Donker beige en de aftekeningen (staart, kop en uiteinde poten) zijn zwart bruin. Genetisch gezien is de Sealpoint een zwarte kat waarbij het pigment zich heeft beperkt tot de extremiteiten van het lichaam.
Siamezen streken Sealpoints

Bluepoint
In 1936 werd de Bluepoint erkend.
Samantha
Siamezen streken Bluepoints

Chocolatepoint
In 1950 werd de Chocolatepoint erkend
Xavier - Saffie
Siamezen streken Chocolatepoint

Lilacpoint
In 1961 werd de Lilacpoint erkend
Siamezen streken Lilacpoint Yasmina

Tabbypoint
Lilacpoint Tabby Siamezen De fokker van Calvencade Cats zegt "Toen ik in januari van dit jaar gevraagd werd om een artikel te schrijven voor de kattewereld over tabby point siamezen heb ik wel even moeten denken. Wil ik dat en zo ja, kan ik dat ook. En wat denkt de rest als men dit leest ? Ik wil in dit artikel uitleggen hoelang er al tabby in siamees gefokt wordt en hoe het tabby gen zich gedraagt in de vererving bij siamezen. Allereerst onze cattery staat niet bekend als een groot tabby fokker. Dat wij, mijn vrouw en ik ook een tabby point poes hebben is eigelijk meer toeval dan gewild, echter wij zouden de tabbypoint siamezen niet meer willen missen". Wil je dus meer weten over tabby lees dan dit artikel
Siamezen streken Tabbypoints

Redpoint
Redpoints doen het erg goed op de show. De meeste hebben een brede oorstand waardoor ze onder fokkers erg geliefd zijn. Ik heb gemerkt aan redpoints dat ze een erg sterk karakter hebben. Iets wat je als siamezen liefhebber erg kan waarderen.
Siamezen streken RedWeb

Vorige pagina